De Triathlon Eibergen wordt The Chariot Triathlon

9 9 17

Frank van Amersfoort en Willem Brons met een spandoek van The Chariot, als hoofdsponsor nieuwe naamgever van de Triathlon Eibergen.
© Peter Zandee, bron TC Tubantia

Triathlon 9 september eerste keer The Chariot Triathlon Eibergen

EIBERGEN – De grootste troef van de Triathlon Eibergen is en blijft de Berkel en Mallem als intieme wissellocatie. Het evenement beleeft voor 9 september een nieuwe groei onder een nieuwe naam.

De Triathlon Eibergen wordt The Chariot Triathlon Eibergen. Met het gelijknamige fitness- en health center als hoofdsponsor wil de organisatie onder andere kunnen investeren voor komende edities.

Want het vorig jaar onder de werktitel ‘triathlon Eibergen 3.0′ voor het eerst in Mallem afgewerkte sportevenement heeft meer dan voldoende potentie om nog vele malen vanaf het schiereiland tussen de oude en nieuwe Berkelarmen bij Eibergen te worden gehouden.

De organiserende Stichting Triathlon Eibergen is zelf nog onder de indruk van het feestje van afgelopen september. “De voorbereiding van de volgende uitvoering gaat gewoon merkbaar lichter nu we kunnen voortborduren op een concept dat zó staat”, zegt voorzitter Willem Brons. “Het vergadert merkbaar korter nu het een kwestie wordt van voortgaan op het draaiboek van vorig jaar.”

Grondlegger Ineke van Putten van The Chariot zal 9 september het startsein geven voor het eerste onderdeel van de triathlon. Ondertussen komt wel bestuurslid Frank van Amersfoort, in het dagelijks leven werkzaam bij The Chariot, met een vreemde dubbele pet te zitten. “Mogelijk komen er momenten dat we even moeten nadenken over welke positie ik heb, maar moeilijk voelt dat op dit moment helemaal niet. Binnen de club staan de neuzen dezelfde kant op. Dit was een mooie kans om zowel de binnen- als buitensport te promoten.”

Tijdwaarneming

Voorzitter Willem Brons wil onder meer investeren in betere tijdwaarneming voor de verschillende disciplines en in een eigen erepodium voor de winnaars.

De monsterprestatie van een halve kilometer zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen begint met de 400 meter stroomafwaarts en aansluitend nog 100 meter tegen de stroom in op de Berkel. Waar ooit de eerste versie van het evenement enkele tientallen jaren geleden vanaf De Maat ook op de Berkel werd begonnen, is het nu genieten van het best denkbare natuurlijke zwemwater. Vorig jaar deden 100 individuele deelnemers mee; dat aantal wordt dit jaar uitgebreid tot 170. Met nog eens 30 estafettetrio’s komt het totale aantal sporters daarmee op 260. Inmiddels is de inschrijving geopend en hebben zich al 111 individuele sporters en 7 estafettetrio’s aangemeld.

Comments are closed.