Triathlon Eibergen gaat door, maar niet in open water

11 9 14

 

Archieffoto: GPD, bron TC Tubantia.

Triathlon Eibergen gaat door, maar niet in open water

Eibergen – Het zwemmen bij de allereerste triathlon van Eibergen, op zaterdag 20 september,

zal niet in de zwemvijver van camping De Fontein plaatsvinden. Dat laat organisator Frank van Amersfoort desgevraagd weten. 

Vorige week werd in de zwemvijver blauwalg

geconstateerd, wat het doorgaan van het evenement onzeker maakte. Van Amersfoort gaf op dat moment al aan dat er een uitwijkmogelijkheid aanwezig was,

te weten het zwembad Vinkennest. De organisatie heeft contact gehad met het waterschap en woensdag besloten om het risico van De Fontein niet te nemen. Mede omdat het weer momenteel ‘te goed’ is voor blauwalg: een paar regenbuien, gaf een woordvoerder van het waterschap Rijn en IJssel eerder aan deze krant aan, kunnen wonderen doen.

„Maar het is dit weekend warm en de voorspellingen zijn ook voor de dagen na het weekend goed”, zegt Van Amersfoort. „Toen we het Vinkennest vroegen of we daar naar konden uitwijken, zeiden ze meteen dat het kon. Daar zijn we ze heel erg dankbaar voor.”

Toch heeft de verplaatsing van het eerste onderdeel van de triathlon wel consequenties. Zo zal de triathlon wat langer duren, omdat de atleten niet tegelijkertijd kunnen starten. „Daar leent het zwembad zich niet voor”, weet Van Amersfoort. „We starten daarom om de 25 minuten, met telkens dertig atleten. Dat doen we drie keer. Daarna volgt nog de start van de estafette.”

{loadmodule mod_custom,Terug naar vorige pagina}

Comments are closed.